lewat period

Assalamualaikum semua..ada x yg mcm sy..dh lewat period 5 hari dn ingt nk tggu semggu baru nk check upt haa tp tiba2 dh period..

25 Balas

Sy penah jugak.. lewat 5hari.. check upt -ve lps tu dan2 klua darah period😅 next month nya sy p klinik n scan.. dr kata rahim n ovari sihat.. dr bg tau ovari belah kri sy lebih besar n banyak telur.. setiap kali lepas bersetubuh, mengiring ke kiri.. lps tu dr bg folic acid.. setiap hari makan, bulan lg 1 nya terus pregnant..

5y ago

Ckp nk buat scan biasa je.. sy mase tu risau tkut ada cyst atau fibroid.. tu yg p scan.. 😅 sy p scan masa bulan ke 4 kawin.. org kata seeloknya tunggu 1tahun bru p check.. tp sy tk sanggup la nk tunggu lama mcm tu.. klau lepas setahun bru kita tau ovary kita ada cyst tk ke haru.. yg tu yg sy fikir..

sy dlu opk, upt mmg byk gile stock beli.. pastu ms piyed lmbt dtg wlopun dah sebulan sy still x cek.. x larat dah.. almaklum la 3 thun menunggu..hehe.. tanda2 pgnent byk dah, bdn cpt penat, morning sickness husband pun suh cek still xnk sbb sy ckp xdenye. last2 dah xthn g klinik diorg suh jgk cek alhamdulillah 5 minggu.. now dah 16w... :)

5y ago

Sis lambat period sebulan tp pregnant baru 5 minggu? Means USIA kandungan xikut tarikh first last period ke

Sy anak 1st smggu bru cep upt. Ank ke2 10hri, anak ke3 thn lps 9hri. Tpi xde rezeki gugur 9week. Kdungan skrg cek upt 12hri. Sbb sy masa tu mls n redo je klu xpeknan sbb mmg mghrp nk bby lg. Tpi syukur alhamdulillah. Rezeki allah bagi selepas kegugurn thn lps. Thn ni allah bgi rezeki lagi. Anak2 suami xcited n bersyukur sgt2. Now da 34w4d.

sy period 3bln skli dtg sis.. jmpa doktr mcm xjmpa jawapan sma.. sis is redho.. mcm² diagnos dia bg.. pcos la suspek tumor yg xtahan smpi nk kena buat mri bagai.. wlaupon sis keje spital kna marah ngn kawan² sebb xbuat mri sis is redho jugak.. ikhtiar cara lain.. alhamdulilah skrg dh 20week preggy after 4years ttc..

Saya pernah, period tak mai 2 bulan. baru nak cek dah period. lepas dari tu terus tak berharap lagi, dalam 2 bulan lepas tu terus lekat. alhmdulilah, rezeki sekarang dah 16 weeks harap sangat sangat semuanya dipermudahkan. saya doa mana yang mengunggu akan dikurniakan zuriat. amin amin

Sy sis🙋🙋bln lepas cd34 dpo11.. bln ney cd32 dpo11 jgk..🤭🤭nenen sakit semcm pinggang pon sakit..spatutnye 6 aribln baru period.. ney jd awal 2 ari.. ney baru ari ke2.. baru gatal2 tgn nk cek upt.. period plak.. sb ari subur sy sama.. bln1 ngn bln2..cd21..

Rasanya period tak lewat pun tapi ovulasi lambat. Penting utk tau cycle period kita average berapa hari setiap cycle,penting utk tau bila ovulation day, penting juga utk tau berapa day past Ovulation kita. Dari situ baru boleh kita kata LEWAT period. 😊

Sy pernah . Masa bulan lepas 22 hari lewat period. Pd mulanya p berurut. Bidan ckp. Tanda nak lekat ni . Dlm penuh pengharapan. Doa tak pernah putus. Tp bila dh lewat 22 hari cek. Takde apa kat upt selain dr result -ve. Then esoknya dh kuar sikit darah period.

Dlu sy cm tu.. almost 2week.. cek2 1line. Hampa ggila sbb sy n hubby bharap sgt2. So pastu kmi ambik sifat mls bharap.. smpi masa dia bg.. dia akn bg. Alih2 blh 7 kbtuln slps 2mggu waktu subur.. sj2 test tnpa bharap apa2.. alhamdulillh lekat.

Saya pernah kena period lambat 8 hari. Pgi tu ingat nak check upt. Dah masuk toilet nak check tiba2 period 😭 Takpe sis. Jgn putus asa and doa byk2 inshaAllah rezeki Allah bagi tepat pada waktu 😊