Bukaan 1cm

Dah 38w2d baru 1cm ... xd tanda2 lagi.... ada tips x nak cepatkan bukaan ?

17 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

cuba buat jalan itik. last day puasa haritu sye buat jalan itik, esoknya pagi raya dah bersalin. 4pagi contraction, 7pagi pecah ketuban, sampai hospital dah 4cm. masuk labour room 6cm. alhamdulillah lebih kurang sejam je dalam labour room. 38w 3d ☺

3y ago

sye buat satu round karpet tu je. tu la first time buat. nak buat lama2 tak larat 😂 ikut kemampuan sis

VIP Member

Kne aktif sis.sy dlu suka naik trun tngga.10x shri.buat skuad.sis blh tgk utube utk cptkn bukaan.sy pon ank 1st.skrng bby dh 2bln.alhmdulillah Allah prmudahkn.bby 3.7kg normal.just kne gunting je la sbb ank 1st & bsar

Sis rase sakit2 ke sis ...perut sis bile sis gi cek hospital...hmm sy pun skrg 38wek perut sakit2 je asal mengeras trasa sakit tpi tak brani lg nak gi hospital cek tkut laluan lum buka..

Saya bersalin 39 weeks 3 days. Disebabkan tkut teroverdue. Suami bawa jalan jalan mall.. 3jam berjalan 20 minit berehat. Lepas tu saya makan virgin coconut oil(capsul).

VIP Member

Kalau banyak bjalan. Kaki xsakit ke ? Sy baru 28w.. Ingt nak start bjalan banyak dr skrg.. Tp sakit kaki pulak.. Cane nak jalan banyak ? Ke, abaikan je kaki sakit ?

3y ago

Uishh.. Dahsyatnyaa.. Nmpak gayanya nak kne start jalan banyak start skrg dah ni.. Xpernah lg la jalan bnyak smpai 1kilometer @ lebih 😅

sy dah 39w..masih takde turun tanda lg..tp perot mmg slalu mgeras, pastu bwh perot dah rasa sakit2..tp tak kerap sgt la..risau jugak ni

3y ago

aamiin..semoga urusan kita semua dipermudahkan ye mommy 😊

VIP Member

Ada kawan pernah share,utk bnykkn berjalan,ketuk ketampi la..utk cepatkn bukaan..kire bkn baring shja..kena bnyk bergerak aktif

3y ago

Xpe..insyaAllah,minta2 dipermudhkn smuanya😊

Cube sis minum milo campur planta.. InshaAllah jalan akan buka dgn cepat. Semoga dipermudahkan

Sy dulu 38w 2d ni ngam2 hari sy bersalin sis. Org kata klu anak pertama mmg lambat bukaan. Tak tahu betul ke tak 🙏

3y ago

Tak jugak sis, sye anak pertama cepat je.. Selalukan makan minyak kelapa dara & buat urutan prenium & sapu pada bhgian vagina. In shaa Allah dipermudahkan.

VIP Member

Slalu mreka ckp bnyakan bjln je... Yg lain tak tahu pulaa.. hehe

3y ago

Btl byk kn jln