cepat bukaan

Hi assalamualaikum, mommies nak tanya mcm mana nak cepatkan bukaan.. Semalam g check baru 1cm..

2 Balas

Entah la sis. Sy pn sma mcm sis jga dlu. Asyik 3cm ja bukaan. Sy ikut tips org kerap berjalan, baring mengiring. Tak berkesan pd badan sy. 😓start contraction 31/5-1am - 1/6-4am baru bacaan 4cm. Tp tiap kli ada contraction mmg sy akan teran sekuat hati wlpn xda rsa baby mau keluar. End up my baby was born at 7cm only. Haha.

Cuba try buat ketuk ketampi or squat.. Jalan itik pn boleh try gak.. Harap membantu.. ☺ semoga dipermudahkan.. Sy dh 38w5d tpi xde tnda pape pn lgi..