Siapa ada pengalaman?

Assalamualaikum semua. Siapa ada pengalaman. Scan 8w , 10w , 12w kantung membesar ikut week. Tapi kosong. Tunggu lagi 2w ada keajaiban tak? Tiba tiba baby membesar dalam kantung? Ada possibility tak? Biras saya kantung kosong. Baru berangan nak sama sama. Sebab due saya 18/11 due dia 20/11.

5 Balas

saya bru jdi. msa scn 6w kntung kecik lgi tunggu 9w kntung mmbesar ikot saiz tpi kosong. tunggu smpai 13w nk p scn tkut sngt sbb kita berharap. dlm msa yg sma 12w 2d dr bg tarikh untuk cuci klau msih tkturun sndri. alhmdulillah 1/5/23 12w cukup turun sndri. sekrng dlm pntng. bg saya klau kntung kosong ni baik buang jaa trus tkperlu berharap risau jdi bnda lain kt dlm. insyallah lpas ni ada rezeki.

1y ago

dr suh dia tunggu 2minggu.kalau tak turun baru masuk ubat atau d&c.

Spatutnya kalau first scan nmpak kantung dah automatic lepas 2w akan nmpak janin dah tu even period x regular. Saya last year prnah scan setiap 2w nmpak kantung je tp kes saya kantung x membesar. 6w , 8w , 10w pun kantung je. Last2 gugur masa kandungan 11w. This year pregnant pula 7w nmpak kantung, 9w repeat scan nmpak dah baby dlam tu.

1y ago

itulah sepatutnya. dr pon lama jugam dia bagi masa. ni pun tunggu lagi 2minggu.

usually dalam 8w da nampak kantung dan janin serta heartbeat. 12w tu janin da boleh nampak jelas sebab tangan dan kaki baby da pisah dari embrio dan jd janin. kemungkinan blighted ovum iaitu kantung tanpa janin. apapun didoakan moga semuanya berakhir dgn khabar baik.

10mo ago

biras saya dah gugur. memang blighted ovum. tapi dah jatuh tu misi kata macam janin. saya pon tak pasti macam mana.

tapi biasa 12weeks dh nampak baby and heartbeat dia awak. kalau tk, maybe dh jd blighted ovum. dh refer hospital tak? dr cakap macam mana ?

1y ago

dr suruh dia tunggu 2minggu untuk turun sendiri. tapi kitaorang masih mengharap. tengah cuba ubat kg pulak.

Tiada pengalaman. Mudahan semuanya baik tanpa mudarat

1y ago

Sama-sama