Telur

Assalamualaikum semua. Nak tnya, saya suka masak telur mata tapi telur kuning tu tk masak atau separuh masak. Okay tk utk saya yg tgh preggy 7weeks? If dh termakan, apa yg perlu saya buat utk recover semula?

1 Balas

Mentah2 ni paling pantang untuk ibu mengandung. Kalau nak makan telur, pastikan fully cooked. Kalau dah termakan, takpe. Cuma next time pastikan dah fully cooked baru makan ye. Bahaya untuk baby kalau ibu makan mentah2 atau yang x masak sepenuhnya.

5y ago

Hopefully takde apa apa to my baby 😭 dh makan baru teringat. Terima kasih sis