PERGERAKAN BABY

assalamualaikum semua, betul ke Makin dekat tarikh due baby kurang bergerak? Normal ke?

11 Balas

Baby mmg akan kurang gerak klau dh nk dkat trikh due sbb ruang dia dlm tu mkin smpit.. sis jgn risau kalau prgerakan baby ckup 10 sblum 12jam. Klau tak ckup 10 grakan slpas 12jam,pegi klnik@hos..

Dah stat kira pergerakan baby kan?? Kalau dlm tmpoh 12jam bby kurang gerak.. Boleh pergi hosp utk cek..

5y ago

Dah boleh pergi cek sis.. Kalau tkde pape doc suruh balik

Makin sempit dah baby dlm perut mummy tu, tapi masih kena cukupkan 10 kali gerakan ye mummy 🤗

Betul.. sbb tu kena pantau gerakan baby ya.. Dlm 1hri kena ada 10gerakan baby..

Pastikan cukup 10. Mcm sy 39w hari ni baby masih aktif bergerak.

Sbb baby makin besar. Tp make sure baby masih ada pgerakan

Masih kena cukup 10gerakan sis 😊

hi mommy,sy ada jual tilam baby tau,nk mintak mommy suma support ig sy mebie.snuggle blh cuci mata😚 mana tau ada yg berkenan😘tq

Pegi hospitallll

sis kene buat kiraan pergerakan baby,,,kalau da ada rasa sakit atau bleeding terus pg hospital