Darah O+ & kuning

Assalamualaikum semua, betul ke kalau preggy mommies berdarah O+, besar kemungkinan anak yang dilahirkan akan kena kuning tinggi/lama? If betul, boleh ke ibu2 share tips utk atasi masalah ni. Dan ada tak ibu2 yg darah O+ tapi anak tak kena kuning tinggi/lama?

37 Balas

Saya pun darah o..risau pulak nanti bersalin ank kena kuning..so mcmana lah..risau..apa kena buat..🥺

5y ago

In Shaa ALLAH..semoga selamat semuanya

Tak pasti la sis.. pengalaman adik ipar sy mcm tu la.. terutama tuk bby full breastfeeding

Sy pn O+.. Ank 2 org sblm ni kuning. Kena kerap bg susu bdn. In shaa Allah sis

Ya..msa preg first dlu awal2 dh nurse inform..just truskan susu badan..

kawan sy o.. dia mkn kismis,badam,dgn kurma.. ank dia kne kuning sikit

ada tulis dkt buku pink

.