pregnancy milk

Assalamualaikum semua ada yang consume anmum tak sepanjang first trimester? Kalau ada bagitau share yea oke ke tak sebab first time nak try anmum ni sebelum ni susu biasa je ..ada setengah orang cakap gula tinggi sikit susu yang ni dan cakap baby mudah besar betul ke? Mohon penjelasan tq mummies team?

pregnancy milk
67 Balas

Saya xboleh minum sebab kandungan gula dia tinggi. Saya ada masalah diabetic masa pregnant ni. So xboleh minum. Saya minum enfamama. Itupun kurangkan dari 6 sudu ke 3 sudu sebab saya sendiri pon xsuka manis sangat. Maybe sis boleh rujuk denvan nurse dekat kk. Kalau xde masalah gula, ok lah boleh amik anmum. Heee

4y ago

Huhu Allah je tahu harap² anak mampu hormat kita

Sy mmg minum anmum spnjg preggy. Alhamdulilah okay je. Mgkin ikot bdan seseorang utk minum susu nie. Mgkin sis boleh cuba dlu n tgk hasil mcm mna. Klo sesuai truskan. Klo xsesuai stop n mngkin boleh cuba brand lain 😚. Perkembangan baby sy pon okay stiap bulan baby membesar sesuai dgn umur dyaa 😉

4y ago

Hehe yekut baiklah sis thanks ❤

Sy minum ni lah sangkut gdm...tpi bila check 2 mingu sekli ok je xde tgi..bacaan pon normal...tgok atas bdan jgk rasanya...now sy just minum susu low fat sahaja..anak membesar mengikut tumbesaran..alhamdulillah...due lagi 2 minggu..doakan sy yer....gdm on diet

4y ago

Welcome 💓

salah satu puncalah baby besar mcm saya sampai nk beranak minum, tengok2 ank saya masa lahir 3. 6kg ... tapi kuasa allah kn.. janji kita nk bagi ank kita khasiatnye.. 🥰.. semoga Allah melindungi mummy n baby..

4y ago

Oke baiklah ..hehe

Klau sis nk try boleh je ambik anmum yg biasa/coklat..klau anmum yg baru tu memang tggi gula nk mnum pn tecekik..sy mnum 1st trimester tp urine xcntik..msuk 2nd tri ni sy dh consume fernleaf family..ringan je rasa susu ni

4y ago

Memang saya minum susu ni sis.. Alhamdulillah ni yang lama punya susu so tak manis.. ramai cakap manis sangat tapi bagi saya oke je hehe

masa anak first dlu, sy minum anmum, susu kambing, vco, mkn obimin pluz.. perut mmg besa betul sampai nak bawak pun x larat org ingat kembar.. tp dia keluar 3.5 je.. tp tak pasti sbb bende ni ke mmg anak tu besa sdri

4y ago

Tulah saya tengah fikir juga susu apa yang terbaik tapi saya takde gdm badan saya rasa tenaga minum anmum erm btw saya makan iberet tapi pening

aah tggi gula walaupun kt kotak tu tulis kurang gula.. sy mule2 mnum ni.. tp nurse marah .. nurse sruh mnum susu hl low fat je.. susu ibu gndung ni kbykan tggi gula.. lau de pn yg mahal.. tp sy xingt jnama ape

4y ago

Huhuhuhu depends orang kut😅😅😅

sya minum anmum perisa coklat kurang gula. tu je bole kena dgn tekak klu yg original tu ya Allah loya sgt😖 first trismester sya mnum sbb berat saya tak naik so sya mnum dan alhamdulilah smua ny ok 🤗

4y ago

Hahahaha

Yaa.. Sy mnum anmum first trmester, naik berat bdn.. 😬.. Rs manis dan pekat.. Bila dh abs satu kotak, sy mnum similac mom prsa vanila.. Sedap, kurang manis.. Rs mcm aiskrim.. Skrg dah msuk tin kedua..

4y ago

Hehe yeke

Susu ni gula tinggi . Minum HL jer . Sye first trimester smpai second minum lpstu pergi checkup dokter ckp bby terlalu besar lebih 2week dia sruh stop minum sbb bby dah jdi bsr sgt nnti kalau teruskan