RAMADHAN TIBA ♥️

Assalamualaikum & Selamat Tengahari . Saya sekarang tengah mengandung , kandungan dah masuk 27 minggu . Ramadhan bakal tiba , boleh ke berpuasa ? Ada tak mommy yang ada pengalaman atau boleh kongsikan pendapat kebaikan dan keburukan ? Terima kasih .

1 Balas

Hi Waalaikummussalam puan, Semoga bulan puasa berjalan lancar untuk puan dan bayi. Setiap ibu mengandung mempunyai berlainan tindak balas. Ada yang mampu berpuasa sepanjang hari dan ada yang mampu separuh hari. Namun semuanya bergantung kepada diri masing-masing. Jika badan terlampau letih lesu dan bayi mula kurang menunjukkan pergerakan, puan boleh berbuka puasa kerana ianya tidak wajib bagi ibu mengandung. Harap jawapan ini dapat membantu puan. Puan boleh baca lebih lanjut di sini :) https://my.theasianparent.com/tip-untuk-para-ibu-yang-berpuasa-ketika-mengandung