Kata-kata Semangat!

Assalamualaikum. Sekadar ingat meluah. Sbb takut koyak mental. Saya tgh pregnant anak kedua. Ade sorg anak kecik nak masuk 2 tahun. Saya baru berhenti keje beberapa bulan lepas sbb husband pindah tempat keje ke negeri lain. Buat masa sekarang kami PJJ, and saya tinggal di rumah mak saya utk jaga mak saya. Di mana mak saya nie sakit (DM, HPT, CKD, cholesterol) + dimentia (alzheimer) jugak. Yg buat saya koyak mental fizikal sbb nak urus anak kecik, baby dlm perut and mak saya yg jugak da mcm budak kecik sbbkan alzheimer dia tu. Kdg2 saya rasa jaga org tua yg sakit dimentia nie lagi mencabar dari jaga anak kecik saya tu. Sumpah saya penat. Saya betul2 koyak mental fizikal, kdg2 menangis sendiri, kdg2 termarah anak saya sbb terlampau stress. Mungkin emosi saya tak stabil. Saya luah jek dekat husband, tp ape jek dia boleh buat. Dia cari rezeki utk kami, and yg sakit tu mak saya. Saya kena hadap jugak and kena banyak sabar. Semoga ade ganjaran yg baik2 utk saya. Doakan saya and baby dlm perut kuat and semoga saya tetap kuat and sabar utk jaga anak kecik and mak saya. Terima kasih baca luahan saya. 🌸

1 Balas

betul jg org tua tinggi ganjarannya d sisi Allah..mgkin ni ujian sis.sis xde adk bradik lain ke

2w ago

insyaAllah moga dipermudahkan urusan sis...kuatkan semangat ya 💪💪💪