Keputihan warna coklat

Assalamualaikum, saya tgh preg 14 weeks. Malam semalam ttbe keluar lendir warna coklat dan pagi ni keluar jugak. Siapa pernah kena? Normal ke ya? And berapa hari akan jadi mcm tu? Saya takut😭 nak je pergi hospital hm

1 Balas

Tak normal, boleh jadi ancaman keguguran. Jadi kuatkan semangat untuk ke hospital ya. Bismillah. Saya pun pernah kena brownish spotting, saya terus ke hospital, doctor cek vagina, tiada darah, so, mungkin keputihan berubah warna. Doc ambil sampel keputihan untuk diuji, dan bagi vaginal tablet. Result ujian sample keputihan; tiada jangkitan. So, untuk keadaan puan, baik buat pemeriksaan ok untuk tahu keadaan puan dan kandungan. jangan fikir bukan2 ya

2y ago

baik, insyaAllah esok saya pergi hospital ya. terima kasih ☺