Baby tidur

Assalamualaikum. Saya nk tanya normal ke bayi baru sebulan berjaga smpai 5-6 jam bru nak tidur. Puas dah pujuk tidur awal, tp dia mesti meragam berjam2 bru tidur. Selalunya akan meragam waktu malam nk kasi tidur. Cth dia bangun jam 5 ptg, lps maghrib mcm tu saya akan bgi dia tidur. Tp dia akan meragam smpai jam 10-11 mlm baru nak tidur. Normal ke?

13 Balas

kalau ikutkan awake window utk bayi newborn 60-90minit sahaja. nanti baby jadi overtired & meragam.