Obimin Dan Iberet Folic

Assalamualaikum, saya nak tanya rakan2 yang lain, sy baru first time pregnant, sekarang dah 15week, sy nk tanya bila kita makan ubat yg doctor bagi, normal ke kalau kita rasa pening kepala, tekak loya2 & mual, deria rasa & deria bau jadi sensitif? Sy doc bagi obimin.. Sy sakit kepala yg teramat sgt, tak selera mkn, mcm nk demam.. Baru ni minta tukar, doc bagi iberet, baru 2 hari sy mkn, sy still jadi bnda yg sama pening kepala, tekak loya, sensitive dgn deria bau, tak suka bau masakan & mcm2. Padahal sblm sy mkn iberet ni, alahan deria bau & deria rasa sy dh ok.. Tak ada alah mual2 dh.. Bila start mkn ubat semula.. Terus jadi semula mual2 & pening.. Sis yg lain sama jgk ke?

1 Balas

Rmai yg mkn obimin dan iberet akn rasa mcm tu.. kalau rasa x lalu blh cuba maltofer rasa coco blh beli kt farmasi..

4y ago

Sama2 sis.. 😉