10week 6day - deria bau makin sensetif

Ada tak mcm sy ni. Sblm ni sy ok lg dgn bau2. Tp skg semua bau sy xbole tolerate. Still bole mkn tp x bole nk pkir nk mkn apa. Kena makan apa yg ada. Klau pkir mknan msti loya nak muntah. Ni petanda nk ok ke or akn mkin teruk eh?

3 Balas

Normal, saya awal² tahu pregnant dah ada semua yang sis cakap tu. Sampai sekarang dah nak masuk 10w pun tak kurang², badan makin susut dah sebab tak boleh makan. Buah² je boleh masuk, nasi memang tolak tepi terus

ni simptom alahan biasa. ada orang dari 5 minggu dah mula, ada orang dah nak masuk trimester 2 baru mula. boleh datang dan hilang bila2 masa. tak boleh nak predict.

benda ni normal je. treat as alahan biasa