Jamu or vitamin

Assalamualaikum saya nak tanya lebih baik jamu or vitamin untuk baby sebab ada yang cakap vitamin ni tak bagus ada yang cakap jamu ni belum tau bagus tak bagus dari medic jadi macam mana ya lagi bagus jamu atau vitamin

9 Balas

Jamu & Vitamin is not suitable for babies . Especially jamu . Part vitamin pula, kena rujuk dengan doc. Jangan beri any supplements suka² ya . Kalau baby dh start makan, please bagi real food. It's better than vitamins. If yr baby does have any medical issues, please please rujuk dengan professional doctors. Hope this can make up your mind about giving 'supplements' to your baby

Jamu tak perlu, vitamin tak perlu. Mereka hanya perlu susu ibu atau best other supplement is formula utk bayi. 2 tahun baru boleh supplementkan dgn vitamin kanak2. Jgn beri pada bayi sembarangan tau. Keep it simple.

Jika berpantang jgn jamu dulu sbb panas utk ibu ok tp bayi tdk. Lbh lg menyusu. Btr vitamin tp perlu minum air lebih kerap. Jamu lps berbulan atau setahun lbh baru ibu blh amalkan.

kena cek balik mana baca info tu kalau nak bg jamu kt baby. ghisau la parents skrg ni. apa kata tanya doktor/pakar pemakanan kanak2. penat2 dorang belajar utk benda mcmni.

Bahaya sis bagi jamu dekat baby. Tolonglah jangan dengar cakap orang atau ikut petua orang dulu-dulu ke apa. Nak kepastian tolong rujuk doktor ya.

Baby pun nak diberi jamu ke sis? Brpa bulan baby tu. Kalau baby yg belum 6 bulan pun hanya boleh minum susu je sis..

xpnh dgr bg baby jamu.. jgn mcm².. selagi nurse/doc xsuruh bg jgn memandai nak bg..

jamu apa sis nk bg kt baby,jgn dgr ckp org lg sis...apa kata sis refer dktr dlu..

jamu utk bb??..jamu ape tu