Jamu or vitamin lepas bersalin czer.

Hai nak tanya , saya dah 8 bulan bersalin tapi tak pernah minum apa2 jamu or vitamin. masa dlm pantang saja makan buah2 sunkiss semua tu . Nak tanya ada suggestion tak untuk dalaman ? #ingintahu

6 Balas

banyakkan vit C & vit D untuk scar healing. protein pun, sebab protein akan bentuk collagen. real food is best, tapi kalau rasa susah, ambil supplement sekali sekala pun boleh. boleh juga buat scar massage untuk bantu lembutkan parut dalaman.

pendapat saya, awak jaga pemakanan pun dah cukup. healthy diet, exercise regularly, jangan lupa juga untuk buat saringan kesihatan. 😊

Sy da 2x czer sis sgt elok amal minyak kelapa dara sy amal brand country farm mmg rs pyembuhan dlman tu cepat

lain org lain pendapat. tp sye sendiri 2x czer, amalkan jamu bonda rozita, setakat ni takdek kacau susu bdan.

Saya makan jamu kak km jee ….. Alhamdullilah dripd zaman bujang sampai Dh ada anak mkn .. mmg elok …

saya just amalkn vitamin C je. xde amik jamu.