Pantang Sendiri

Assalamualaikum, saya nak tanya, if saya pantang sendiri ada risiko apa2 ke? saya dh tkde mak ayah and anak2 mertua semua lelaki, kalau pantang dkt rumah mertua, rasa tk selesa lg2 bab aurat, mertua pun ada ckp dia tk sudi nk jaga, if saya nk pantang rumah mertua, mertua alu2kn je asalkan semua saya yg buat sendiri, mkn pantang pun mertua ckp order lg better, mertua saya balu jd dia lebih suka buat hal sendiri😭🙏🏻 then saya plan ambik CL seminggu ja, hari seterusnya tu pantang sendiri ja, ada apa2 risiko ke if saya pantang sendiri?? mohon penjelasan mums

24 Balas

Asalkan awal2 2 minggu tu ada org jaga urut, makan dgn baby pun dh okay dh.. lepas 2 minggu in shaa Allah ada kekuatan dh nk buat sendiri cuma tak blh berat2. Yg penting urut tu. Kalau sis risau pasal makan, skrg ada org buat makanan pantang. Sis order setakat mana yg sis rasa mampu dan masih belum blh buat sendiri. Ada pakej dia. Sehari hantar 2 kali lumch dgn dinner. Basically makanan pantang ni makanan sihat dan tak susah masak. Sekadar pendapat sy, sy pun belum deliver lg. Pantang sorg2 jugak. Harapkan suami jela.