Pantang Sendiri

Assalamualaikum, saya nak tanya, if saya pantang sendiri ada risiko apa2 ke? saya dh tkde mak ayah and anak2 mertua semua lelaki, kalau pantang dkt rumah mertua, rasa tk selesa lg2 bab aurat, mertua pun ada ckp dia tk sudi nk jaga, if saya nk pantang rumah mertua, mertua alu2kn je asalkan semua saya yg buat sendiri, mkn pantang pun mertua ckp order lg better, mertua saya balu jd dia lebih suka buat hal sendiri😭🙏🏻 then saya plan ambik CL seminggu ja, hari seterusnya tu pantang sendiri ja, ada apa2 risiko ke if saya pantang sendiri?? mohon penjelasan mums

24 Balas

bole aje pantang sendiri tp tahan mata la rmh berhabuk. jgn angkt benda berat. masak sendiri tu jgn byk berdiri. ok je. semoga dipermudahkan urusan awak

Pantang sendiri, selain pada komen2 yg diberi, saya syorkan awak belajar ilmu penyusuan, mententeramkan dan menidurkan bayi

boleh . sy pantang sendiri . lps balik dr hospital buat keje rumah mcm biasa . bila dah rasa kuat

saya pantang sendiri..yg penting suami kene membantu