UPT samar

Assalamualaikum & hi. Saya mau tnya, ne single line or double line? Saya baru 4 hari lewat period. Gatal tangan mau check tadi subuh ? ne yg saya dapat. Maaf saya first time, tiada pengalaman. Harap ada yg sudi membantu. Terima kasih ☺️

UPT samar
20 Balas

Mecam ika hari tu mecam ni juga. 2 line.. Tp samar. Lpas tu smingu lagi chek 1 line.. Masa tu sedih sgt. Xlama lepas tu priod.. Cakap kat suami. Xpa la kita usaha lagi. Dalam masa yg sama. Naluri tu ttp kata ada.. Sebab suami alami alah teruk smpai muntah.. Smpai dmam2.. Ika pn cepat sgt rasa loya bila bau mkanan pelek2.. Tp rasa malas sgt nak test sebab baru hbs priod.. Biar kan je.. Lama2 rsa prut skt sgt.. Mmg rasa lain dri slalu.. Tu gatai jgak nak chek. 3/6 td ika rsa mcm lain sgt. Nk sgt chek. Alhamdulillah.. Naik 2 line jelas trus.. Xada samar2 lgsung.. Msa tu allah ja tau prsan.. Dduk rsau kta xada. Lpanya baby dh ada dlam prut..trkjut jgak la.. Sbb hri tu test lg 1 line. Xlama lpas tu nk chek lg.. Tiba2 naik jelas 2 line.. Mgkin sis pn dh ada.. Cuba lg chek nnti.. Apa2 pn jga permakanan ok..

4y ago

In sha Allah ada tu..sbb baru lewat 4hari kan ..HCG blum tinggi ..sbb tu masih samar..tggu seminggu lagi in sha Allah terang..good luck😊

Sama macam saya sis. Bulan lepas tunjuk dokter pregnant test ni, dokter kata positif. Then saya cakap ngan dokter saya ada keluar darah, campur dengan sakit. Keluar sekali bentuk mcm kantung. Dokter kata saya keguguran, kandungan tak menjadi. Bila dah test, upt naik 2 line walau kabur, jaga diri jaga pemakanan. Insyallah ada rezeki awak 😊

4y ago

Semoga ada khabar gembira. In shaa Allah, aamiin 💕

Kalau da timbul 2 line mcm ni.. pandai2 la jage diri, n jaga makan.. tgu laa sampai 2 line tu terang. Baru pi klinik. Jgn gatai2 nk pi skrg plak. Nanti bile scan kosong da rase sedih lain mcam plak.. lagi la klu test upt kat klinik, kabur mcm ni biase doc takkn sahkan kehamilan.. dia mesti soh repeat dtg lagi 2 mgu n so on.

4y ago

Ya in shaa Allah, nnti saya check lagi. Terima kasih 💕

Mcm sy hritu juga sis..5hari lewat period,hati gatai nak chek..mcm nie juga..xpuas hti tnggu smnggu g chek lgi mkin trg..tnggu lgi smnggu mkin pekat double line😂😂syukur skrg dh msuk 17weeks🤗hrp sis juga pregnant

4y ago

Waaa congratsss sis. Im happy for you 😘 ya nnti saya check lagi. In shaa Allah, aamiin aamiin aamiin 💕

Maaf saya nak tanya , selalu kalau terjadi hormon tak stabil berapa bulan untuk perkahwinan tersebut ?? Maksud saya berapa bulan perkahwinan baru terjadi hormon tak stabil ??

4y ago

Saya pernah jd mcm tu sbb sya pon kawen vulan 7baru ckup setahun perkahwinan. Mmg awal lpas kwen period xbetul.. sya onah dua bulan xdtg cek upt negatif. 2-3hari lpas tu dtg period . Ada pnah period jd 4hari ja.. selalu sgt lewat sya cek..tp mmgh selalu negatif. Sya cek doktor tkot jd cyst. Atau ngndung luar rahim..tp semua normal..laps dr tu..setiap kli period delay...sya buat xpduli jaa.... Xdk cek upt...cuma msa bula posa baru ni.. Sya period lmbt smiggu..selalu sya buat xkisah sbb period sya selalu delay...xmnentu tarikh dan cycle dia. Cuma sya rasa nk cek upt sbb rasa bdan lain mcm...nk mnum air gas,mkn berpinggan2, Mgkin naluri hati kot... Cek2 upt sgt samar mcm nmpk xnmpk ja line tu.slalu klu cek mmg satu line ja..ni dia jd mcm nk asa warna pink. 3hari laps tu cek .alhamdulillah mmg ada double line. Klu rasa bdn lain mcm,lapar lain mcm tu..xalah cek ..sbb klu dpt tau awal kita boleh jaga diri kita awal...

Alhmdulillah, ada tu..sya dlu pon smar2 jgk tp msa ,lg samar dari ni....sbb mmbe saya ckp sya prgnant...jd sya repeat test.. mmg ada..lg 1w-2w msti dah terang tu...

4y ago

Ya Allah, mudah mudahan semuanya akan ok. Saya doakan kita semua sentiasa dlm keadaan sihat. Aamiin aamiin aamiin 😘💕

Sya pon mcm ni awk delay period 4 hari. Check samar. N then beli yg clearblue digital check 6 hari delay n mentioned pregnant. Skrg 12weeks

4y ago

Waaaaa 😍 syukur Alhamdulillah. Congrats sis. In shaa Allah, nnti saya lagi menyusul berita gembira. Aamiin 💕 stay safe sis ✨

Nampak mcm double line tu, nnti repeat. Sy dulu mcm tu jgk, lps 4 hri test lgi. Sekarang dah 7w3d. Doakan sy dan baby ye... 🤗

4y ago

In shaa Allah sis. Nnti saya repeat lagi. Mudah mudahan dapat berita yg baik mcm sis. Aamiin aamiin aamiin 💕 jaga diri sis, Semoga sentiasa dalam rahmat Allah 😘

Sis cuba seminggu atau 2 minggu lagi sbb sy pon cmtu jugak samar2 lama2 akan pekat jugak...InsyAllah...ade tu

4y ago

Ya sis. Nnti saya mau check lagi. In shaa Allah, ada isi. Aamiin aamiin aamiin 💕 Terima kasih sis ✨

double line samar2..insyaAllah sminggu lg repeat test mesti terang dh..tahniah..take care🤗

4y ago

In shaa Allah, aamiin aamiin aamiin. Ya nnti saya check lagi. Terima kasih sis 💕