keguguran minggu ke 12

Assalamualaikum. Saya baru je keguguran 12 minggu. Baby tiada degupan jantung. Doctor sahkan baby xberkembang dari minggu ke8. Sepanjang 12minggu ni xpernah alami spotting atau masalah apa2. Tapi ckup 12 week spotting seakan2 darah period saiz 50 sen mulai kluar.. dan sekarang keluar darah period 1 pad penuh setiap hari. Saya nak tanya berapa lama tempoh keguguran ni terjadi? Normal ke rsa mengeras bahagian bawah tu dalam 5 minit sekali? Doctor bagi tempoh dua mggu untuk cek balik sama ada dah trun sendri atau kena cuci. Selalu amek mc tu doc hsptal bgi brpa hari? Dia bgi selepas cuci atau spnjang tempoh trun drh period ni?

1 Balas

Takziah dear, saya pun alami perkara yang sama juga. Macam saya dulu sebelum sempat dua minggu sebab lepas spotting saya bleeding dua hari. Masa bleeding tu perut rasa cramp and sakit macam sengugut tapi lagi kuat, esoknya saya pergi hospital dia dah nak turun so doctor tolong tarik keluarkan. Macam saya mc seminggu je tapi rasanya boleh mintak lebih kalau masih kurang sihat. Semoga dipermudahkan ya.