Tanda-tanda 26weeks..

Assalamualaikum , sape sekarang ni tgh pregnant 26w , blh kongsi x tanda2 yg korang rse saat ni , mcm sy kerap kencing n selalu sakit belakang , kaki kejang , korang plk mcm mne ?blh kongsi x hehe

14 Balas

Sama lah saya. Mcm2 symptoms lalui ni 🤣 sakit pinggang, kencing tu takleh bawa berbincang. Minum sikit kencing, kencing bukan byk tp sikit2 ingat kencing kotor dah check alhamdulillah takde tp doctor ckp mungkin sebab anak membesar jadi dia menekan. Takleh tidur sgt, pusing kiri kanan, kaki pijak lantai habisss laaa terasa pedih nya. Hm apa lagi? Haha mcm2 juga. Kuat kentut juga angin byk 😅

10mo ago

samelah , cume kuat kentut tu belum lagi hehehe😂

Perut asyik mengeras. Kalau kencing kurang lawas sbb rasa mcm tersekat. Sy kne angkat2 perut baru akn keluar lg air kencing 😂😂. Risau dh kena kencing kotor tp Alhamdulillah td check takde pun. Perut rasa macam mampat je

10mo ago

Sy takde sakit badan tp sakit tapak kaki. Pagi2 lg kuat rasa bila pijak lantai. Sakit bahagian tapak yg depan. Tengok kaki takde bengkak pun

sama lar.. cuma tmbah sakt dkat ari² rasa mcm menekan.. lebih kurang rasa mcm kepala baby nk msuk laluan.. ni ank ke 3 sy.. tp rasa mcm awl sgt nk rasa mcmtu.. slalu 37 mggu bru rasa.. yg ni bru 26mggu..

10mo ago

Sama jgak dgan sy.. Kadang ssah nak mengiring belah kiri jika dah mengiring alik kanan..

Kerap kencing tu ye. kadang bkn kncing kuantiti bnyk pun tp pundi kencing mcm x boleh hold banyk dah. haha... Sakit belakang, lenguh pinggang. Bgun pagi rasa mcm satu badan lenguh2

10mo ago

sme la sis!! betul huhu

Sakit blkg, kerap rasa nk terkencing tp kencing kua sikitttttt je, kerap rasa angin satu badan & pedih ulu hati dan kdg2 muntah. Rasa kejang kt bhgn atas perut (bwh breast).

10mo ago

Betulll… bila mkn rasa nk terkeluar balik. Rasa mcm dia tersangkut je kt tekak tu 🤧

Lebih kurang sama, cuma sy bila berjalan terasa ngilu area ari2. Betis rasa keras mcm br lepas jogging 10km. Pedih hulu hati pon ya jugak.

samaa macam saya pon kerap kencing2 tapi dalam kuantiti yg sikit,lpastu skrg selalu sangat sakit pinggang dh nk masuk 25 week

Saya pun sama rasa sakit pinggang, kerap nk kencing minum bnyk sikit trus nk kncing.. kalau x minum rasa kering tekak.. lenguhh

10mo ago

samela sis

Sy baru 23w. skrg kerap kencing, susah bangun Dari baring, susah pusing , sakit tulang ekor, Dan senak perut.

sama..sy 22w...kadang bersin n batuk pun blh tekencing. perut kdg duk mengeras. kadang rasa padat kdg ok.