Pampers newborn

Assalamualaikum & Salam sjhtera nak tnya ada tak ibu2 yg biasa beli pmper ntuk ank bakal lhir brand momo house ok tak..boleh bg info tak ok ka x ..n ssuai ntuk smua klit bby tak..cntoh bby klit snstf ..sy nga servey na bli pmpers ntk bby bakal lhir tp tatau na plih brand apa yg ok Dan klu blh sy na ibu3 sggest brand ok Dan hrga mampu milik tq #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

31 Balas

Sis saya sarankan sis mohon free sample juga. So far saya dah ada sample drypers wee wee & NBtouch, mommypoko, huggies, diapex, merries (kalau tak dpt, follow up via call/email). Beenie & momohouse saya beli time promo tu pun pack kecil. Tp sis kena standby juga beli sendiri cuma jgn banyak sgt. Kena estimate, biasa baby guna pampers 6 7 keping sehari. So at least utk 30 hari tu sis dah kena ready around 180pcs. Dan baby cepat besar tauu jadi jgn kumpul stock NB banyak sgt. Antara free sample tu pun saya apply saiz S juga & tak semua companies beri kita 1 pack tau (drypers kadang baik hatiii bg 1pax 60pcs), banyak yg beri 2 3 keping je. Tp okay lah tu utk try & error. https://community.theasianparent.com/q/link-free-sample-susu-pampersselama-ni-isi-tak-save/1320672?d=ios&ct=q&share=true

masa baby saya nb lebih 10 jenis brand saya try sbb byk dpt tester. momo saya mmg beli 1 pek alang2 masa shopping brg lain kat shopee momo. yg saya ingat, anak saya ok je guna momo. cutting kecik so kalau baby montel maybe pakai kejap je. anak saya lahir 2.3kg so ok je dia pakai yg saiz nb tu. tapi lepas habis 1 pek saya x sambung dah dgn momo sbb prefer pakai drypers wwd. murah dan senang nak beli kat speedmart. anak pakai drypers sampai umur 3 bulan lebih lepas tu saya tukar brand lain sbb cutting drypers agak kecik. anak saya walaupun kurus, dia panjang jadi x boleh pakai drypers. sis boleh try drypers wwd :)

Waalaikumussalam. Macam saya dulu anak first beli Petpet, tapi pampers ya agak keras sikit. Anak kedua beralih ke drypers awal2 tu. Lembut, ada indicator. kadang baby newborn Kita takperasan dia kencing. sbb sikit2. dgn indicator line ni boleh tahu anak dah kencing atau belum.. lagi ok utk first time mom. cari yg ada indicator. jenama murah di pasaran, macam genki, molfix pun ok, drypers biasa pun ok je.. kalau beli jenama murah lagi tiada masalah, ikut baby skin juga. kadang takut taks esuai. utk first baby, awak sesuai tengok free sample atau mana2 pampers yg ada trial pack. bole try n error

bergantung pada baby juga kalau ada masalah kulit sensitif. 1st sy beli brand BB diapers, anak pakai okay. dapat free sample brand momo house & molfix. sy try kat anak, okay je. skrg sy da tukar brand lain, brand drypers classic Nb (78pcs harga bawah rm30) sebab anak sy baby boy. so, kerap kena tukar. bagi sy, harga mampu milik dan anak sy pakai okay buat masa ni. xde masalah ruam. sy suka brand BB diapers tapi harga agak keras sikit 😅

Masa nb sy beli momo house dgn mikubi. Mikubi nampak baby selesa lg. Momo house cutting nb mcm kecik bg sy. Atas 3.5kg sy bg pakai drypers WWD, petpet, cutie dgn awibi. Semua sesuai. Lgpun sy sapu drapolene utk baby sy. Stakat ni saya puas hati guna drypers WWD, Awibi, Mikubi dgn Petpet. Nak jimat mmg mikubi la kot. Cuma dia kena beli online kekdg hbs stok 😅 Nk selamat cri yg sng jumpa dkt mall/speedmart iaitu drypers dgn petpet.

saya pakai momohouse awal² baby lahir dulu sng dan murah actually .. plus newborn kuat poop so nak tukar xkesah sangat .. night saya pakai kan molfix hijau mmg best sbb penuh pampers still dry dekat dlm .. but saya suggest the best newborn pampers huggies sbb dia absorb cecair poop baby so kekal dry wlpn dia poop .. huggies agak pricey tapi high quality for baby ..

saya pakai huggies hijau naturemade memang sesuai semua skin tapi tak sesuai untuk jenis dompet nipis la.. tapi just nak bagitau la sebab harga memang mahal berbanding huggies biru tu.. so far nb sampai size S sekarang baby saya pakai ok je.. tak naik ruam, tak bocor dan sentiasa kering.. pendapat saya yang anak saya ngam guna la tak tau kalau pendapat orang lain..

anak saya masa baru lahir semua jenis pampers try ada dpt sample hadiah pampers dari hospital😹 yg paling okay petpet dgn drypers .. anak tak naik ruam , pampers pun tak bocor .. masuk 1bulan sampai skrg dah 9bulan tetap pakai drypers .. drypers paling okaylah untuk anak sy tak pernah lagi bocor or naik ruam ke apa❤️👶🏻

8mo ago

kan.. sy pun pernah beli petpet.. pakai sekali je.. huhuhu.. so far yg ok utk anak, huggies..

Anak sy pernah guna petpet masa newborn tp naik ruam..pastu sy tukar drypers baru ok..lama jgk pakai drypers..tp bila dia dh besar,pakai drypers bocor pulak..sy tukar mamypoko,ok sgt xbocor...kalau drypers sy kumpul point dpt la tebus syampoo sabun anak..kalau pampers lain xtahu la boleh tebus point ke x mcm drypers..