Booster Untuk Ibu Hamil

Assalamualaikum & Salam sejahtera. Sy baru hamil 6 minggu, dah dapat appointment untuk booster...Better ambik or postpone?

13 Balas

Terpulg pada puan sbnrnya. Sy ada tny nurse masa checkup 16 weeks haritu, nurse ckp ikut diri sendiri. Dia sarankan utk ambil la, tp kalau nk ambil lps bersalin pun boleh 😊. So sy pilih ambil booster lps bersalin

wsalam...saya pn sama sis...saya akn postpone dulu...tggu lps bersalin nt & badan dh sht sepenuhnya..sbb dh dpt dos 1&2... skrg ni saya pn bru 6 week msih bru..saya ni pn susah nk lekat😢 jdi postpone dulu...

Dr sarankan ambil 6 bulan selepas dari tarikh 2nd dose.. Digalakkan ambil sbb virus omicron mudah tersebar dan si ibu perlu imuniti yg kuat.. Apapun tanya Dr dulu sis

sy pun dah 3x kena pgl booster, tak berani lagi. sb baru 11 weeks. Saya bagitau ja nurse sy nk ambik leps bersalin nti. skrg takut risiko dkt baby.

Dr sy recommend 14 weeks ke atas, bila baby dah well develop.. boleh mintak nasihat Dr kalau awak tak pasti.. saya ambil booster week 16

2y ago

setakat ni semua okay sis.. tak ada apa2

postpone dulu sis .. sbb doc yg kita nk amek vaksin ada bgthu .. 14week ke atas bru bole amek booster

Awal lg tu.. tangguh ke 14w ke atas atau bila badan tu segar/ sihat tiada alahan hamil.

6w masih awal. Selalu Dr sarankan ambil lepas 14w. Saya pun ambil masa 16w

better tangguh dlu. doc ppv hari tu suggest amik 18 weeks keatas

tangguh dulu sis. tunggu kandungan dah 4 bulan ke atas.