ADA TAK CARA HILANG KAN KAHAK WAKTU HAMIL

Assalamualaikum Sahabat2.. Saya Bakal Ibu Baru Hamil In Shaa Allah Sudah 3 Bulan Lebih.. Tp Baru Merasa Alah Sikit Seperti Muntah Berpanjangan Lagi2 Lepas Makan. Jadi Susah Nk Makan Kdg2. Cuma Yg Paling Tak Tahan Bila Kahak Sentiasa Ada. Sbb tu rasa nk muntah saja. Ada tak cara untuk hilang kan kahak ni waktu hamil. Yela. Ubat sebarang kat farmasi pun tak boleh makan tanpa nasihat dokter kan. Ada cadangan tak? Terima kasih sahabat ?

1 Balas

Saya amalkan madu kelulut je, satu sudu setiap malam sebelum tidur selama saya batuk. Lepas makan madu tu terus tidur, tak minum air dah. InsyaAllah.

5y ago

Aaamin ya Allah. Nanti bagi feedback ye. Makan masa sikit tau, kadang seminggu dua minggu baru sembuh. Apapun, ikhtiar je dulu.