Nak meluah skit😞

Assalamualaikum perna tak rasa stress sgt bila anak asyik nangis je lepas tu bila mlm bby susa nak tdur kjap bgun lagi.. klu dpt bgun dah xble tdur balik.. sy stress sgt dah la mlm2 sy kurang tdur siang pn xdpt tdur jga kdang mlm tu lansung sy xdpt tdur sbb jaga ank.. siang plak mandi pn xdpt makan pn xdpt makan asyik jaga ank yang nangis.. suami tolong la jga jaga anak tapi faham2 lah kita ni bila dgr anak nangis mmg xdpt tdur jga.. sy berpantang tmpat suami kluarga sy smua jauh.. nasib baik suami faham pagi2 bgun mandi kan anak sy yang abang basu kain basu piring masak nasi suami yang buat.. kdang2 tu klu suami xsempat nak msak sy kena msak kena mandi kan anak bagi dia makan lagi.. kdang2 sy yang masak bawa je Bdan sy biar x larat biar ngntuk kena jga buat kerja rmah😭😭😭

1 Balas

anak bagi susu cukup2. jgn ikut org ckp 2oz je ke 3oz je ke. bagi susu ikut demand anak. lps tu tido kn ats dada. tepuk2. sampai lena betul2 bru ltk bwh. bedung kan. lps tu letak bantal kecik atas dada dia. pampers jgn biarkan kotor lama2. 3 4jam sekali tgok pampers. make sure suhu bilik elok. x sejuk x panas. kekdg sbb panas pon anak x nak tido. mcm anak sye kalau panas mmg x nak tdo. so kena bukak aircond bukak kipas. bru lena. husband balik kerja suruh take over jaga anak. awk pegi mkn n tido. nnti pkul 1 ke 2 ke bru bgun balik. tukar dgn husband. tdo mlm make sure ttup lampu bilik.

1y ago

sye selalu rasa anak dkt pipi. kalau kepala dia berpeluh mkna nya dia panas la tu. kalau pipi die sejuk and dia meragam, mkna nya dia sejuk. sbb bby kalau sejuk sgt pon jadi meragam. and kekdg nmpk die mengigil. so boleh kecik kan kipas or aircond, bwk keluar dri bilik kejap. dh agak2 suhu bdn die dh ok balik, mkna nya x panas n x sejuk, bwk masuk bilik balik. make sure selimutkan bby masa tido.