Semoga sentiasa kuat

Hai sy first mom n baby bru msuk 24hari. Sy bersalin czer n berpantang sndri bsma suami. Sbgai first mom mmg byk yg kita kena bljr n ya sy akui bkn mudah ya lebih2 lg dgn sakit bedah yg blm sembuh nak layan baby lg🥹Sy rasa hmpir nak give up tiap kali baby nangis dah bgi susu, dukung, bedung, tukar lampin dsb ttap jga nangis🥹kdg risau juga nti jiran sblh dgr baby kita asyik nangis tfikir -ve msti jiran ingt kita x reti jaga ank. Bila husb dah hbis cuti, maka mula laa sy rasa btul2 down. Baby tiap jam asyik bgun, nak buat krja pun x dpt apa lg nak mkn sbab sy full bf baby trpksa tnggu husb balik krja utk settle kn. Sy pun x ckup rest nak tdur kjap baby dah terjaga. Sy kesian jga kat baby dy blm fhm apa2 kita dah mrh2 sbab asyik nangis je, bila dah mrh bru nak minta maaf🥹Sy risau sgt klu kena baby blues. Mmg x mudah ya sy hrp smua ibu sentiasa kuat💕Doakn juga sy💗#firstmom #firstmom #bantujawab #SeriusTanya

5 Balas

Boleh fhm sgt perasaan tu. Sy bersalin normal tp masih sakit kt tempat luka. Syukur sgt mak tlg uruskan mandi n basuh berak baby, n sediakan mkn. Sy pnye level dh tahap xnk buat apa2. Awl2 sy rajin basuh berak baby, skrang sy biar je sbb x larat badan nk buat semua. Mak sy yg handle sbb kesian tgok baby x basuh berak lama. Siyes sy x mampu buat sorang2. Semoga awk kuat sis ❤️

semoga terus kuat mummy..Kita mummy yang hebat ..tak mudah berpantang sdiri..Saya berpantang sdiri juga & semuanya urusankan sdiri .kalau Anak tdo tu rehatlah Sama, jaga emosi & jaga mental jugak ya..semoga dipermudahkan segala urusan dengan izin Allah..Amin NYR

Semiga terus kuat sis. Sy pun pernah kena anak first. Stress sgt. Sbb semuanya baru. Ada anak dua pun challenge dia lain. Awk kena ada masa nak adapt, czer pula tu kena jaga betul2. Sy doakan awk kuat ya. 🫶

Sy pun berpantang sendiri awak harini hari ke 18.. Sy full susu badan.. Cuma sy byk pam susu dan bg baby guna botol.. At least suami boleh tlg susukan baby kalau malam sy taklarat sgt.

Semoga terus kuat mommies❤️