Saiz Tak Sama Dengan Minggu

Assalamualaikum. Patutnya 7 minggu 1 hari tapi bila scan ialah 6 minggu 4 hari. Pernah tak korang alami situasi ni? Tq. ?

10 Balas

Tak mustahil sbb kdg2 bdn kta ovulate lambat.. Mcm saya sndiri, ikut lmp 8 mggu 2 hari.. Tp ikut waktu subur saya, 5 minggu 4 hari.. Sbb sya ada buat BBT dan OPK.. Jauh beza gak tue.. Mggu lpas scan x nmpk lg wlau dah 7 mggu ikut lmp.. So saya dah sedia baby mmg x nmpk lg sbb subur lambat..

Sama lah sis sya pun baby kecik seminggu scan masa puasa haritu doc ckp mungkin sbb sya kurg makan atau ada terskip ubat tapi mmg betul pun sya xde selere nak makan dan ada terskip ubat sbb busy dgn kerja sampai lupa nak makan ubat kesian baby ..

Selalunya awal kandungan tidak begitu merisaukan tp kalau dah trimester ke 2 atau 3 mmg something yg perlu di pantau oleh hospital sbb Saya sendiri telah mengalaminya.

.insyaAllah xde pape..saya pun sama mula2 macam tu..nanti makin meningkat minggu, baby pun makin sihat ikut sama berat..baru kiraan sama tarikh 1st period..

Yes. Sama macam saya. 4 kali scan, semua berbeza. Last sekali, sepatutnya dah 10 minggu tp scan baru 8 minggu. InshaAllah tak ada apa. Sebab ada yg kata normal.

5y ago

Sme dgn sy.. Sy pon sptutnya due date 16/1/2020 then prgi cek kt swasta kata sptutnya bulan 2/2020.

Wasalam. X jauh beza pun sis. Xpe tu. Saya pun mcm tu juga. Kdgn 12w tp size bby 11w2d. Doc kata xde masalh juga. No worries okay

Sama sis. Masa scan dr bgtau ovulation tak berlaku pada tarikh yg sepatutnya, lambat skit. Sbb tu date tak sama dgn mggu

Walaikumussalam.. selagi bby x berbeza lebih 2minggu drp last period, no worries..

5y ago

Alhamdulillah... Tq dear💐

Haah, tp x de jao sgt bezanya...

Due bile?sy due 20/5