Pregnancy journey

Nak tanya, normal ke kalau dalam kiraan baby 10weeks tapi bila scan saiz kecil mcm 6weeks, siapa pernah alami situasi mcm nie..?? Share la pengalaman dengan sy..

5 Balas

Kalau ikut lmp hari nie genap 12weeks preggy, smlm scan dr kata heartbeat slow, size 0.8mm masih ukuran 6weeks(is it normal).. Ada tak mummy yg sudi share pic masa scan 1st trimester, nak tgok perkembangan baby.. Doa kan baby sy membesar dengan sihat..

X ada rezeki, dah scan 4 hari lepas baby x jadi no heartbeat.. Saiz pun semakin mengecut.. Tngu masa 2 minggu dia keluar sendiri kalau x keluar jugak kene cuci..

4y ago

Gugur sendiri masa kandungan minggu ke 14

lambat persnywaan.. sbb sy pun lau ikt lmp 18w1d .. tp scan bby bru 16w4d.. 🤭yg penting bby sht ☺️

saya kiraan 6w scan pun 6w. maybe lambat senyawa atau baby x mmbesar dgn betul. better check doctor

Mcm mna sis skrg? Dh nampak baby ke sis?

4y ago

Baby mmg ada ada tapi no heartbeat, sebab tu dia x membesar..