SPOTTING ( 5W)

Assalamualaikum . Normal ke kalau pregnant seawal 5w ada spotting darah coklat2, ade sikit keluar darah mcm period sengugut tu ..darah beku keluar setitik dua , sakit pingang dan ari2 .. Ade yang mcm saya tak ? #babyfirst

6 Balas

Waalaikumussalam. Saya pun kena jugak. Masa 6w cuma spotting je, tp seminggu lebih jugak darah tak berhenti. Pastu masuk 13w pun kena lagi, bleeding teruk haritu, tp doc scan alhamdulillah baby okay. Doc kata mungkin pendarahan pangkal rahim takpun uri kat bawah. Syukur baby selamat, skrg dah 15w. Takpe sis. Doa yang baik2 in shaa Allah baby okay. Depends pada kandungan jugak rasanya. Ada yang pendarahan biasa, ada yg tidak. Cuma kena pantau darah tu la.

4y ago

Darah tak benti? Darah tu warna apa sis? N ketul2?