Tanda Tanda Perlu Ke Hospital

Assalamualaikum, nk tnya. Sy dh masuk 38 minggu 2 hari. 1. Dr hr jumaat malam, sy rs seperti nk membuang tp x membuang. Smp ke hari ni. Makin Kerap pula dtg rs tu. Tiap 10 minit dlm sejam. Itu tanda bersalin ke? Tp rs 'sakit' tu sy blh tahan lagi. 2. Ahad pagi ni, sy tgk byk discharge atau keputihan keluar seperti wrna coklat muda. Bila sy buang air kecil, ada mukus atau lendir berwarna merah. Tp msh lg tiada rs sakit. 3. Baby msh lg rs pergerakan. Sy perlu ke hospital dh ke atau kena tggu rs sakit yg kuat?

1 Balas

Lendir merah tu termasuk dalam tanda2 nk bsalin....klau ikutkan dah blh ke hospital....sbb ade sparuh ibu hamil akn bsalin lps tanda lendir darah ni. Tp ade jgk yg sminggu lepas tu br bersalin...tp puan ckp sakit mengeras dah setiap 10mnit kan....klau dah setiap 10mnit mcm tu..dah kira semakin konsisten...lebih elok pergi hospital..takut jalan dah buka

4y ago

Baby msh lg aktif bergerak. Dlm 2 jam pun dia blh lgkap 10 pergerakan. Hr ni, lps je lunch hour rs nk mmbuang tu dia jd 22 min, 10 min, 18 min selang. Dh x konsisten pula. Slps membuang air besar hr ni, skt tu still dtg. Sy tnya kwn sy yg melahirkan dkt hop. Gomen, dia ckp klu rs kuat n x blh tahan br pegi sbb klu bukaan msh kecil, hosp. Akn suruh blk. Sy igt nk observe dulu hr ni. Esok kebetulan ada appt hosp. Blhlah sy tnya doc terus. And pegi chck jika perlu.