buku pink

Assalamualaikum .. nk tny, korang bt buku bby bila ye? sy skrg 7 minggu, sy mngandung kli kedua yg ni. kli pertama sy mgdung, sy keguguran bulan 3.. risau plk..

35 Balas

Boleh dh tu sis dtg klinik, lgi awal lgi bgus sbb sis kn ada sejarah keguguran. Sy dlu dtg klinik usia kehamilan 7weeks, tpi nurse suruh dtg buka buku wktu usia kandungan 9weeks. mmg doctor akn tnya mcm2 sprti ada keguguran sblm ni atau xda. Mgkin klau ada sejarah keguguran lagi awal dorg akan pantau.

saya 5minggu dah bukak buku pink, sebab ini pon kandungan kedua..kandungan pertama gugur januari2019. Mmg nurse dah pesan masa gugur dulu..kalau ada rezki pregnant lg..cpt2 dtg kk bukak buku..senang doktor nk pantau dari awal..

tmpt sy selagi heartbeat baby x nampak dorang mmg xkn buka buku pink tp ni setengah tmpt jela .. ikut kan mana2 kk 8w dah blh buka , lagi awal buka lagi bgus sbb docter blh pantau lebih awal sbb pnh gugur kan ..

5y ago

Tmpt kami 1st appointment dh bgi buka buku Pink dh

saya spotting masa 6weeks. risau punya pasal, saya buka masa 8w lagi. nurse tak marah pun. kalau kita ada prob, better buka awal. 8w tu dah okey sangat untuk buka. lebih baik sebab kita akan dipantau.

Sy test upt +ve esknya terus g kk..tp nurse suro dtg lain smnggu sbb sy g tue ptg..tp nurse mcm ckp2 awl lg..yg 1st sy buat 4w++ ok je nurse bg..tp yg tue gugur..sbb pnh gugur n lama tngu tue sy g awl..

Wsalam....dah bole buat buku pink dah.... tp depends ada nurse bg appointmnt dlu utk buat buku...mcm sy 8mnggu dah buat sbb 1st baby gugur jga...nurse akan pantau kt bila kt pena gugur...

5 mnggu pun boleh sdah buat buku pink,klau tidak pun,nurse akan bagi tarikh trmujanji utk buat buku pink..lagi awal lagi bagus..nurse akan bagi vitamin baik untuk kandungn..

Kena pergi buat sebelum 12 weeks. Dan bgtau nurse sebelum ni pernah keguguran. Nanti dorang tau nak buat macam mana. Semoga d permudahkan ye sis ;)

Waalaikumusalam Sama jgk sye, sye dh 4 minggu blom lgi buat buku pink Next month i ada appointment mungkin akan buka terus buku pink

Wsalam... Sy 6weeks da buat buku pink... Sbb tkut ap2 jdi kn... Lps buat buku pink, esoknye nurse sruh jmpe dr... Utk scan...