Scan 7weeks

Salam smua ,nak tanya boleh xshare scan 5-8weeks? Risau bila fikir kiraan 7weeks tapi nampak kantung je. Doc bagi ubat stabil baby sbb ada spotting haritu ?. #1stbaby #bantusharing #BagisemangatSikitMommy

Scan 7weeks
12 Balas

Wsalam, saya scan 6w, kosong, kantung takde baby pun xde, rahim je menebal, tggu lagi another two weeks, at 7w saya spotting, pergi hospital kantung ada but so small, and kata doc bentuk dia macam tak okey and nak kasi ubat untuk keluarkan kantung. Doc siap cakap normal kalau first baby tak menjadi whatsoever. Balik saya menangis2 sampai naik darah tinggi, then mil advice suruh makan bayam merah and doc advice untuk bedrest. Next two weeks scan alhamdulillah dah ada heartbeat and now dah nak masuk 34w dah. It might be too early dear, apa pun please jaga diri, jangan stress2, jangan lasak sangat, rehat secukupnya. Semoga ada rezeki sis in shaa Allah ?

ada je sis .. kdg kiraan tu silap .. sbb tu kna sntiasa check n jgn missed appointment dgn klinik .. sbb dorg kira dari tarikh first day period kita .. first time scan mmg dorg ikut je dari tarikh hari pertama period kita tu .. lps tu nnt dah 24 weeks dorg akan scan utk dptkan tarikh bersalin yg betul .. ikut ukuran, berat n size baby .. ada org 9 weeks tp still nampak kantung je .. lps tu dorg akan minta kita dtg utk repeat scan ..

Sy pun ada spotting masa early pregnancy, dr startkan duphaston.. scan masa 5w dan 7w hanya nampak kantung.. rasa dah takda harapan masa tu sbb kerap ada spotting (berdasarkan pengalaman sbb sy pernah miscariage 2 kali sebelum ni ) Then, repeat scan masa 9w+ baru nmpak fetal echo dan heart beat.. jgn putus asa, banyak kan solat dan berdoa.. itu yg paling penting..moga dipermudah bagi sis :)

sis byk kn bedrest ya.. jn byk gerak2 tau.. sbb kndungan awl ne msty nk byk reat ja.. sy 6mgu pn npk kntung ja bulat kcik.

tadi tngahari ada bleeding . tapi bila scan jantung baby ok baby pun membesar , saya dah 7weeks2days

Scan 7 week saya dh nmpak baby cuma dduk nya kebawah skit lepastu jantung pon dh dengar ? .

10mo ago

Sy 6week 6day dah boleh dgq jantung dia

saya hari tu 6w 2d nampak kantung je.. doc kata tggu dua minggu lagi..

ni sya punya. .sis scan lg kat klinik swasta

doa byk2 Insyaa Allah ada tu mgkin kcik lg