Ubat Bius

Assalamualaikum.. Nk tanya ubat bius satu badan ada effect kat janin x? Masa operate, sy x tahu sy pregnant..

2 Balas

Xde la sis.tapi effect dekat ibu2 lepas operate je.mcm saya dlu operate.bius separuh sedar.skrg,kerap gak skit blkng.xleh angkay bnda berat lama2

5y ago

Kalau sis Bru je bersalin,sis pantang dlu makan lauk2 yg berkuah.sis makan syur rebus,ikan stim/bakar,ayam sup/bakar.banyak makan buah.saya 2 minggu Luka dah baik kering.saya bayk berjalan lepas bersalin operate.saya Masa berpantang saya masak sndiri.

Kalau effect baby xkan la ramai yg kna emergency czer sis..mstila doc tau tu selamat utk bayi..