bius separuh badan

hai sy nk tnya sape pernah kena bius separuh badan?? sakit tak?##ingintahu #seriusnanya #bantusharing

10 Balas

saya rasa better awak tak perlu tanya2 org macam ni, buat tambah takut fikir negatif je. kawan2 TAP ni plk share pengalaman yg beza dr apa yg awak akan alami. cari info berkenaan apa prosedur yg akan awak hadapi nanti,doa banyak2, senang ke susah ke sakit ke tak sakit ke semua Allah yg tentukan. insyaallah ok tenang is good 😊 laailaahaillaantakuntuminazzolimiin

5mo ago

ok awak. terima kasih nasihat kan sy tau❤️❤️ doa kan sy ya

bius separuh badan maksud awak dia bius spinal kan? kalau spinal sama mcm orang csec lah ya? saya csec haritu sakit masa dia masukkan jarum first untuk local anaesthetic tu je. masa dia cucuk jarum spinal yg besar tu tak rasa apa dah. masa dia csec tu pun tak rasa. cuma rasa lah dia tarik2 etc, tapi takde rasa sakit.

5mo ago

oh dia tak ambil ikut bawah, guna mulut itik je ya? kalau perlu bius separuh badan maksudnya dia buat mcm csec lah kut. sebab kadang kalau perlu, memang dia buat sekali bila orang bersalin csec. moga selamat semuanya awak.

hi. bulan 11 haritu saya ada kena bius separuh badan sebab nak keluarkan uri. uri lekat. tak sakit pun sis. takda rasa sangat pun. just for beginning rasa kebas kebas sikit je then bila ubat bius tu dah totally works memang takda rasa apa langsung.

5mo ago

owh ok awak , dr nk amik tisu kat dinding rahim saya tu yg kena bius separuh badan

mcm Sy..czer bius separuh.Sakit masa nurse pecahkan ketuban..LPs bius jarum belum keluar dah xrasa sakit ke ape..mmng lega Allah je tahu masa tu..sbb xsakit lngsung..cuma LPs habis bius sakit sangat DKT Perut ,jln pun sampai membongkok

sya kena untuk emergency czer.. smpai 4 kali dia cucuk utk biuskan saya.. saya still lg dpt rasa sejuk.. x rasa sakit, rasa ngilu.. time cucuk bius tu, saya dpt rasa ubat bius tu mengalir dr badan and rasa sejuk..

5mo ago

owh ok awak. sy cuma kena amik sample tisu dlm dinding rahim saya sahaja

taktahu nk kata sakit atau tak, sbb masa bius tu tgh ada contraction kuat..so tak perasan pun masa kena cucuk. jgn keras bdn dan relax saja. knp kena bius sparuh bdn? nk dnc ke?

6mo ago

dr nk amik tisu dlm dinding rahim saya. hr tu dah buat pap smear tp dr wsau sy ada kanser tu yg kali ni kena bius separuh badan utk amik tisu dinding rahim

bius separuh badan untk apa? beranak czer ke? lain org lain rasa. mcm sye, masa nk cucuk blakang tu mcm terkejut and lpstu rasa sejuk je area tulang belakang

5mo ago

doktr nk amik sample tisu kat dinding rahim sy tu yg kena bius

sy dpt local anesth pun tak sakit..rasa kena hiris kulit tu mcm kita lalukan pembaris kt kulit ni je

5mo ago

insyaallah ok je, sedar tapi tak sakit la.. lagipun kan bius dh,. biopsy ke nama procedure dia?

Tak sakit

Sakit

5mo ago

tkt lak sy