Hormon Jerawat

Hi assalamualaikum. Nk tanya mummy2 yg ada experience pregnant hormon naik jerawat dekat muka. Saya 1st pregnant, baru 7week+ belum pergi clinic lagi, tp muka bjerawat dkt certain part je, bkn seluruh muka. Cumanya sakit amat, ianya bnanah. Early + pregnant tak digalakkan mkn ubat betul kn? Tp klu jumpa, consult dgn doc ttg muka ni boleh kn...

1 Balas

Normal.sis..faktor hormon..mcm sy dlu pn brjerWat byk dkt.muka smpai brparut itam jd nye..hew3.. lepas bersalin br ok...tu.pn.mik.ms.nk ilang parut jerawat..ubt acid folic blh je.mkn sis..bgus tuk kandungan