Nak dekat bersalin tapi anak pertama masih menyusu

Assalamualaikum.. Nak tnaya ibu2 dekat sini, ada tak macam sy, tunggu hari nak bersalin tapi anak pertama umur nak masuk 3 tahun tapi masih menyusu badan? Benda ni doc marah tak?

7 Balas

Kalau ikutkan pengusuan hanya sampai 2 tahun sahaja, kalau anak sebab tak digalakkan sehingga lebih dari 2 tahun ke atas. Lagi² kalau anak itu lelaki. Boleh cari Info dekat website or YouTube tentang pengusuan had limit dan kenapa? Semoga membantu ibu

12mo ago

Sama-sama semoga ianya membantu puan, maaf sebab saya tak pandai bagi detail penerangan ♥️😘