Period selepas bersalin

Saya baru lepas bersalin bulan 4 haritu. Lps habis pantang hari ke 50 terus dtg period. Tapi skrng dh nak dekat 3 bulan tak datang period. Anak sy menyusu badan. Normal ke macam tu? Saya bersalin czer risau pulak. #firstmom #firstbaby

3 Balas

Saya czer, tapi tak bf. Period saya datang lepas 60 hari and sampai sekarang normal datang tiap bulan mcm sebelum mengandung

Rasanya kalau bf memang normal tak datang period. Saya dari lepas bersalin sampai sekarang baby 4 bulan belum period lagi

selalunya fully bf mmg normal tak period. mcm saya dulu anak 7bulan baru period.

8mo ago

tak pernah lagi. kira awak mmg confirm period ke dulu?, atau tuh still darah nifas?, sbb darah nifas masa dia panjang n kalau stop 2week baru dikira period.