KAKI BENGKAK #36 MINGGU

Assalamualaikum. Nak tanye,ada tak sesiapa sini yang pernah atau tengah alami bengkak kaki? Sy 36 minggu,dah mula bengkak. Rasa tak selesa nak jalan,nak solat. Tau tak sebab apa bengkak kaki? Banyak jalan atau sebab banyak duduk? Macam mana nak bagi surutkan bengkak kaki ye? Share tips sikit. Terima kasih ☺

11 Balas

Sy pun pernah alaminya.. nk tdur pakai stokin dan tinggikan kaki..time solat kalau sakit nk sujud.. boleh solat dduk ya.. boleh google cara yg betul..

4y ago

Alhamdulillah dah ok sis.sehari dua je. Cz duduk lama dalam kereta baru2 ni jem blk kg. Skrg Alhamdulillah kaki dah x bengkak,dah blh jalan & solat dengan selesa ☺