D&c atau Tunggu sahaja

Assalamualaikum nak tanya. Heartbeat baby dalam kandungan saya tak berdenyut pada 14w. Doctor kata baby dah tiada nyawa. Darah dah muali kekuar sikit2 setiap hari. Soalan, Saya patut tunggu di keluar sendiri ( max 2 minggu) atau buat d&c ( cuci dalam)?

9 Balas

Klau saya haritu kuar sndiri x smpai 3 hari. Lepas tu pegi jumpa doktor scan balik tgk klau ada yg tertinggl ke apa. Alhamdulillah lepas sebulan gugur saya pregnant lgi. Saya doa kn Semoga sis kuat hadap smua ujian dia n dpt rezeki yg lain lg.

4y ago

terima kasih ya kongsi ilmu