elak d n c

alfatihah untuk anak saya.. takde rezeki nak bersalin bulan 6 nanti.. 8 minggu heartbeat takde.. tengah tunggu untuk janin jatuh sendiri.. mommies3 ada tips tak untuk elak d n c ? saya takut nak pergi cuci.. berharap biar janin jatuh sendiri..#pleasehelp #ingintahu #pleasehelp

5 Balas

Sis, kira ada janin la ya tapi tiada heartbeat?. Macam saya dari week 5, week 8, week 11, scan kantung je ada tapi janin mmg tak ada, so last tu sya bleeding and kantung tergntung vigina. Mmg bleeding truk, sakit perut sngt2, and kantung tergntung di vigina and saya slowly tarik, trus ke hspital. Kes sya mmg tak ada janin, so mmg saya bleeding tu dia kluar ktul2 besar smpai bukaan ada buka sikit, scan tvs clear, tapi dorg kena double confirm dengan pakar jugak, tapi sya kena admit wad and masa tu kna puasa, andai kata ada sisa, mmg kena tolak masuk blik bedah, nasib clear. Ada org kata nk bagi jatuh sndiri minum kopi pekat2 tu, tak tau laa.Insyallah semoga dipermudahkann, andai kata kena jugak Dn c kena terima jugak, Insyallah tak ada apa ya, harap clear semuanya😥

2y ago

ye sy janin ada tp heartbeat takde... sempat saya ambik letak atas tapak tangan saya..dr kata kalau dah keluar macam tu just monitor darah je in case kalau banyak baru follow up. . alhamdulillah darah macam nak kurang , harap takdelah sisa yg tertinggal sbb sy nak scan dr kata just monitor darah je..

Sy bln 3 td pon gugur... Kandungan xjd kata doktor.. Smpi 18w kantung xjatuh sendiri.. Sy jumpa doktor pakar & doktor suggest masuk ubat dr bwh & xbuat d&c.. Bru, rsa sakit mcm nk beranak tu.. Tp ttp x jatuh, if dh kt hujung2 rahim. Last doktor pakar, tarik guna muncung itik tu.. Alhamdulillah, skang pregnant 12w6d.. Semoga d permudahkan urusan sis..

2y ago

Alhamdulillah sis.. Semoga ada rezeki utk did lg lepas ni... Asid folic jgn lpa amalkan tau..

try minum air kelapa dgn usap perut pujuk biar dia jatuh semuanya , semoga dipermudahkan urusan sis 🥰

2y ago

Selamat Berpantang awak 🥰

8w normal je xde heartbeat lagi. why xnak tgu another 2w?

2y ago

actually 8 minggu tu dari 3 minggu lepas lagi which is sepatutnya kalau scan da 11 minggu ,baby mmg tak besar2... plus sy ada bleeding bila scan kantung dah tak cantik..

Semoga tabah sis..

2y ago

terima kasih sis.. harap ada rezeki lebih baik lepas nie