SEKS TRIMESTER PERTAMA

Assalamualaikum nak tanya ,boleh ke seks pada 5W? risiko gugur tinggi ke? dan tips2 untuk seks pada 1tri ni ? ..

3 Balas

saya gugur awal bulan 7. saya tak tahu saya pregnant sebab period datang mcm biasa. so 3 hari lepas period ada bersama suami. 4 hari lepas tu saya bleeding, rupanya saya pregnant tapi belum rezeki gugur. Saya waktu tu pregnant 6W. Saya ada tanya nurse doktor,katanya kalau awal pregnant elakkan dulu

Doc kata kalau boleh elakkan smpai 3 bulan. Tapi kalau rasa takde bleeding atau sakit lepas bersama, boleh je nak bersama. Cuma jangan ganas2. Ada orang memang okay, ada orang tak.

Google utk tips