Berat baby 26weeks

Hi assalamualaikum, Nak tanya. Ada tk yg pergi checkup. Lepastu baby mcm terbesar skit. Sepatutnya 26weeks klau ikut apps 760g je. Tp bila scan 900+g lebih mcmtu. Dr pun ada ckp baby terlebih berat.. Nk buat mcm mana ya.. Huhu. Takut pula.. #firstbaby #1stimemom #advicepls #pregnancy #bantusharing

10 Balas

sama lah sy pun dh risau ni doktor pun dh suruh pantang n control mkn last check up ritu 26w berat baby dh 1179g.. next check up kena minum air gula lg sbb nk tgk ade kencing manis ke x mase first minum dlu result ok xde kencing manis..bila bby dh besar ni doktor pun dh naik risau

Sy 24w hari tu 720g. Adalah bezanya dengan anak sulung, scan 24w baru 615g. Doktor kata baby okay, kecil sikit. Sy pun heran dia kata kecil tapi dekat apps 24w 600g 😅 Nanti next week jumpa pakar pula. Tengok scan macam mana.

4y ago

Okay saja tu sis. Anak sulung sy scan dekat pakar masa 26w 927g. Lahir 38w2d, 3.07kg. Haraplah 2nd ni pun berat macam kakak dia saja. Tak kurang dari 3kg tak lebih dari 3.5kg. Nak range tu ja untuk safety, sy darah O. Risau kalau baby kecil sangat, prolonged jaundis pula.

Sy 25w 748g sis,900g tu mcm kwn sy scan 28w😂 nnti rse awak da 28w berat naik 1.5kg kut sbb doc kte sptutnye naik tiap minggu 200g td sy ty doc, td sy scan 28w berat 1.2kg, jdi nk klo nk bersalin tu dlm 3.2kg +-

4y ago

Ooo mungkin kot,sy pulk kurng mkn🤣

As long masih berada dlm graph ok..saya 32weeks baby dah 2.3kg..nie ikot scan,tp bile Dr check perut,tekan2 perut..Dr. kata xbesar sgt pun anak awk..ok je😉

4y ago

hehe ok sis.. thanks..

kadang tak semestinya sama berat bby bila keluar..mcm sya hari tu scan doktor ckp 3.5kg bila keluar 2.9kg je..biar kecik senang nak keluar😁

4y ago

ya. dr pun ckp mcmtu. tu yg risau.. hrp2 tk besar sgt la. tq sis😘

26w brt baby dh 1.3kg sis . harap x la besar sgt 😅 ssh nak teran . second baby . 1st baby 3.8kg pun dh spruh nyawa nak teran .

slalunya anggaran je...adik sy scan dkt KK, 3.7kg ank dia...bila refer hospital, bru 3.2kg....tp brsalin 3.05kg

4y ago

wlcome...💪

berat scan tu anggaran je sis. tengok doc cakap apa nanti. incase terlebih berat selalu dorg suggest bersalin awal

4y ago

betul la tu kata doc. sbb tu dorg suruh bersalin awal takut bb jd lg besar. sama awak 😊

Selalu berat bby lepas lahir + or - 300g.. sbb dulu sy last scan bby 3kg.. keluar 2.7kg..

4y ago

ouhh.. okay sis.. tq.. ni anak 1st.. tu yg tk sure sgt.. huhu

saya 26 weeks baby 920 sonographer cakap normal.

4y ago

ouhh.. erm. confuse pula.😂klau normal alhamdullilah la. tkpayah pening2😂