Berat baby 26weeks

Hi assalamualaikum, Nak tanya. Ada tk yg pergi checkup. Lepastu baby mcm terbesar skit. Sepatutnya 26weeks klau ikut apps 760g je. Tp bila scan 900+g lebih mcmtu. Dr pun ada ckp baby terlebih berat.. Nk buat mcm mana ya.. Huhu. Takut pula.. #firstbaby #1stimemom #advicepls #pregnancy #bantusharing

10 Balas

Sy 24w hari tu 720g. Adalah bezanya dengan anak sulung, scan 24w baru 615g. Doktor kata baby okay, kecil sikit. Sy pun heran dia kata kecil tapi dekat apps 24w 600g 😅 Nanti next week jumpa pakar pula. Tengok scan macam mana.

4y ago

Okay saja tu sis. Anak sulung sy scan dekat pakar masa 26w 927g. Lahir 38w2d, 3.07kg. Haraplah 2nd ni pun berat macam kakak dia saja. Tak kurang dari 3kg tak lebih dari 3.5kg. Nak range tu ja untuk safety, sy darah O. Risau kalau baby kecil sangat, prolonged jaundis pula.