keliru pasal tarikh haid

hi mommy2... sy nk tnya klu buka buku pink nurse minta tarikh last period atau hari pertama period? sbb msa pegi klinik swasta scan bby ngam tarikh last period..tpi scan kt kerajaan ngam tarikh hari pertama period.. sy skrg confuse sbb nurse tulis kt buku pink tarikh hri pertama period ... ke sya salah dgr..?? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

Hari pertama period. Scan tu Takut lain2 tempat, lain2 result dia. Takpun, tanya je terus time gi klinik, sy ni nk refer yg mana sbb dekat klinik lain, klinik tu lain.

Mmg doktor akan ckp tarikh last period tp tu bermakna doktor nk tau tarikh hari pertama utk last period

Bagi tarikh hari pertama period