Kurangkan mual/mabuk hamil

Hi assalamualaikum mummy semua..ada tip nk kurangkan mabuk & mual semasa hamil x..xlarat rasa..hari² berair mulut nk muntah😭,air masak pun nk muntah

7 Balas

Saya takleh minum air masak langsung masa duk tengah morning sickness, saya minum jugak la sikit tapi tak tahan tu beli sunquick bancuh tapi tak letak gula la, minum. kurang la sikit nak muntah tu. kalau tak keje dia nak muntah aje

10mo ago

ye xpn air limau kasturi... sedp je tekak...

Saya pergi klinik minta panadol tahan muntah dri doktor. doktor bagi je. utk air masak tu cuba letak lemon dlm dia. kot2 boleh telan ke kan. semoga dipermudahkan segalanya awak.

sama kita ,sis 😣 pagi2 plk tu paling kuat,gosok gg kah paling nk nangis ... air masak sejuk xleh minum,kena minum air suam je,elak mual

sama laa kita, tapi saya boleh lagi nak minum air. cumanya kalau makan auto muntah.

Same lahh sis. Badan pon lembikk

sama laaa . tiap pgi plk tu

sama😩😩😩