Mabuk hamil

Saya ada mabuk hamil yg teruk. Mabuk hamil saya alami adalah sepanjang hari dari buka mata sampai la nk tutup mata semula. Muntah² bila bau masakan atau jiran memasak. Hilang selera makan hanya bole makan roti & peanut butter shj. Mabuk hamil saya menyukarkan untuk saya pergi kerja sebab saya xbole nk tengok pc komputer sebab saya akan rasa mual sampai berpeluh sejuk. Tambahan semenjak mengandung ni jg saya rasa menyampah dengan team lead saya yg suka mengarah itu ini. Katanya saya hanya ikutkan perasaan mabuk. Padahal mabuk hamil ni bukan la sesuatu yg dibuat². Waktu bekerja saya akan lari sekejap ke surau untuk baring sebab rasa memang xlarat. MC tahunan da habis. Terpaksa guna cuti tahunan sebab mabuk hamil. Saya betul² rasa terkesan dengan mabuk hamil saya. Ada tak cara untuk saya atasi masalah saya ni.😢😢

2 Balas

saya pernah jadi dulu awak, mmg tak bole buat apa. saya pun bhenti terus. diorg tuh taktau apa2x, badan masing2x, yg rasanya kita. bukan kita buat2x, kita da kuatkan diri pun susah kan. awak byk bersabar okay. inshaAllah akan hilang. kerap mandi yaa, lepas tuh awak da dpt cuti ni, rehat la puas2x,

12mo ago

sama😩...ank first mabuk terus terus behenti keje.now pregnant ank ke3 mabuk lg mmg xblh nk bt apa..tekak loya air liur rasa penuh je dlm mulut😩..sy down skrg..klu xde sokongan suami, ank2 n family mau hilang pertimbangan rasanya😔

beli ubat loya/muntah kat farmasi, bgtau utk pregnant. berkesan. loya ada sikit tp xmuntah da. selera makan pon ok je bila makan ubat. saya makan doktor yg suruh, selamat utk hamil, makan sampai hilang loya

2y ago

Dah sis amik kat klinik da 3x pergi tapi tetap mabuk. Hilang sekejp masa tu dapat la sidai baju sikit kemas² apa patut lepastu datang balik mabuknya..