Saya keliru

Assalamualaikum morning..haii..sy bru msuk mggu ke 5 Hari 6 .. alhmdulillh rezeki Allah bagi setelah mnggu hmpir 7 tahun. Ada bnde yg buat sy agak keliru..maklum baru ptama kali. Npe ye..sy kluar drh sikit sprti istihadah..bau istihadah. Adakah tu normal utk ibu2 yg bru mula mngndung? Mohon share pngalaman Mommy 2 semua ..tq

10 Balas

Alhamdulillah sis.. Tahniah.. Kita lebih kurang sis Sy minggu ke 5 ari ke 4 skg ni.. Insyallah semoga selmat sehingga melahirkan.. Melibat spotting ni sy amat takut sbb sy 2 kali pengalan gugur sebelum ni bermula dr spotting asalnyer sedikit sedikit sampai hari ke 9 byk keluar drh akhirnyer tak ada rezeki.. Ari ke 3 spotting sy gi hospital hari ke 6 pergi lg dokter ckp ancaman keguguran klau ada isi2 keluar atau pendarahan byk dtg cpt2 ke hospital masa ni 8weeks.. Yg kali ke dua gugur kembar jantung bby berhenti 13weeks.. Sy sarankan sis kalau ada spotting gi lah hospital cpt2 jgn biarkan.. Semoga tak ada2 .. Doa yg baik2 ye sis..

Alhmdulillh..sy Bru lps jmpa dr scan bawah atas smua..nmpk dah kntung baby..tp saiz msih kcik 0.70 cm..psl bleeding normal..just sikit..cuma rehat jga diri..lagi dua minggu lagi bukk buku pink . Tq smua utk respond..semoga Allah mmpermudhkan urusan kita

Biasanya spotting. Klu spotting tak bahaya melainkan kluar byk & berhari2 kena refer doktor. Apa2 pun sis g klinik dulu utk pastikan supaya lg terang & jelas bhw kandungan ok

Setahu sy tu dinamakan spotting..spotting tu normal..sis boleh cuba google..kalau bleeding yg byk sis perlu ke hospital segera ya..semoga urusan sis dipermudahkan..

Sy pernh alami cmtu.. doc kata tu perkara biasa kndugn bru nk lekat.. jdi sah solat.. ape2 pn jgn buat kje bert2.. moga sis kuat ye..

Waalaikumussalam, tu spotting sis. Better segera ke klinik atau hospital

Spotting sis.. tp kalu bnyak kena refe klnik laaa...

Xnormal. Jumpa doktor.

Jumpa doctor.

Jumpa doktor