Period lebih sebulan selepas cucuk depo

Hai semua . Mungkin soalan ni lain sikit .sy period lebih sebulan lepas cucuk depo bulan lepas .sy nk tnya darah yg kluar tu dikira darah istihadah atau haid ya?sbb kesan suntikan depo tu .Adakah sy boleh solat dan berpuasa mcm biasa ?klu ada yg boleh share atau pngalaman mcm sy .hrp dpt bagi jawapan dan saranan.anak sy 3bulan dan masih bf lgi.cuma sy jd confius mngenai darah yg still kluar🙏🏻

2 Balas

istihadah. period x blh lebih 15hari. kalau lebih kira istihadah. boleh solat n puasa mcm biasa.

kalau jadi mcm ni kena kira sampai 15 hari la. selebihnya dah jadi istihadah