Susu keluar

Hi assalamualaikum mommys semua sy nk tnya sy skg mengandung ank ke 2 skg dh 38 weeks 4 hri mmg 38 weeks ni susu bdn dh keluar ke walaupn bby belum keluar? Sbb sy lps mndi selalu kain batik sy basah kt bahagian payudara tpi bila sy picit susah sikit nk keluar susu nya wrna pn jernih pstu melekit

2 Balas

Wslm. Tak pasti susu dah boleh keluar ke tak sebelum bersalin. Tapi yang pasti jangan picit untuk keluarkan susu, susu awal sangat baik untuk baby dan tak banyak dalam badan. Rugi kalau kita picit buang 😊

Wsalam, ya normal tu. jgn picit ya, cuma lap2 bersihkan dgn air suam. Susu yg keluar awal2 ni sgt perlu utk newborn.

2y ago

okay sis thank u☺