Susu badan Mula keluar di usia 30minggu kehamilan

Salam,sy sdang mngndg ank ke4 30minggu,sejak awal mgandung susu bdn Sy mmg dh kering, skrg susu bdn dh Mula keluar sikit2 kekuningan n melekit,sbelum ni xpnh mcm ni, selalu lps dua,tiga hari bsalin Bru ad susu,adakah normal?adakah ini mmg susu atau nanah atau sebagainya..

2 Balas

normal. dua2 ank sy keluar susu sblm bsalin. xpayah usik or picit. masa mndi bersih2kan saja, tkut ada kerak2 kt situ. klu terlalu byk, pkai breast pad. nti lps bsalin terus df bby.

normal sis. kerap pantau nipple kalau² berkerak. waktu mandi basuh dan buang kerak² susu jika ada.